Örtdresserad lammfilé med citron och vitlök

600 g lammytterfilé

salt, peppar

färsk timjan till garnering

 

Dressing

1/2 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

1/2 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

1-2 vitlöksklyftor (pressade)

1/2 msk finhackad rosmarin

finrivet skal av 1/2 citron

 

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Krydda köttet runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna så att det får lite färg.
  4. Lägg över köttet i en ungssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Ugnstek tills innertemperaturen är 58 grader för ljust rosa inuti.
  5. Ta ut filéerna och låt vila ca 15 min.
  6. Skär köttet i cm tjocka skivor lite på snedden. Lägg upp dem på ett fat.
  7. Skeda dressingen över köttet.
  8. Servera med rostad potatis och morötter.